Özel Üretim - Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 5LT Teneke
Özel Üretim - Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 5LT Teneke

Özel Üretim - Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 5LT Teneke

Karadane Özel Üretim Erken Hasat Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı, Çanakkale Geyikli yöresi Üvecik köyündeki zeytin bahçemizden, Eylül - Ekim aylarında henüz tam olgunlaşmadan hasat edilen yeşil zeytinlerin bekletilmeden ve soğuk olarak sıkılması ile elde edilmektedir. Bu yöntem ile elde edilen zeytinyağının asit oranı 0,3 düzeyindedir ve yüksek oranda polifenol maddesi içerir. Bu nedenle yakıcıdır. Filtre edilmediği için buğulu bir görüntüsü vardır ve fazla bekletilmeden tüketilmesi tavsiye edillir. Zeytinler olgunlaşmadan toplandığı için aynı miktarda yağ elde edebilmek için daha fazla zeytin sıkılması gerekir. Doğası gereği sınırlı adette üretilmiştir.

Karadane Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı orta-yoğun meyvemsi tatta, taze zeytin meyvesi ve çimen aromalarının eşlik ettiği zengin duyusal özelliklere sahiptir. Yoğun antioksidan bileşenler genizde keskin olmayan, hafif yanma hissi uyandırır ve damağı yormayan hafif bir acısı vardır. Tokoferol (E Vitamini) ve fenoller açısından oldukça zengindir. Anti-oksidan ve besleyici özellikleri nedeniyle insan sağlığı açısından çok değerlidir. Karadane Erken Hasat Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı, Çanakkale Geyikli yöresi Üvecik köyündeki zeytin bahçemizden, Eylül - Ekim aylarında henüz tam olgunlaşmadan hasat edilen zeytinlerin bekletilmeden 24 derecenin altında soğuk olarak sıkılması ile elde edilmektedir. Bu yöntem ile elde edilen zeytinyağının asit oranı minimum düzeydedir (oleik asit cinsinden 0,3 veya daha düşük) ve yüksek oranda polifenol maddesi içerir.

Zeytinlerin erken hasatı, düşük asiditeli zeytinyağı elde etme açısından avantaj sağlıyor. Düşük asiditeli özelliği olan erken hasat zeytinyağı, kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra erken hasat zeytin, olgun zeytine oranla yüksek miktarda klorofil ve fenolik bileşikler içeriyor. Antioksidan özelliğe sahip bu bileşenler, yağın oksidasyona karşı daha kararlı olmasını sağlıyor. Bu özelliğiyle erken hasat zeytinyağı bağışıklık sistemini güçlendirmeye yararken; raf ömrünün de uzun olmasını sağlıyor.

Kolesterolden yaşlanmaya kadar etkili

Zeytinyağının içeriğindeki fenolik bileşikler tümör oluşumunu engelliyor, güçlü bir antioksidan olan E vitamini hücre yenileyici özelliği sayesinde vücudu yaşlanmaya karşı koruyor. Son 20 yılda yapılan çalışmalar ise zeytinyağı tüketiminin obezite, metabolik sendrom, tip 2 diyabet ve hipertansiyon riskinde azalma ile ilişkili olduğunu gösteriyor. Kötü kolesterol seviyesini düşürerek iyi kolesterol seviyesini artıran erken hasat zeytinyağının, diyabette glukoz metabolizmasını regüle ettiği araştırmalarca ortaya konuyor. Zeytinyağının sağlıkla ilgili bu olumlu etkileri içeriğinde bulunan yüksek oranda oleik asitle ilişkili bulunuyor. Bu özelliklerin tamamı ise erken hasat zeytinyağında daha yoğun şekilde yer alıyor.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR