Zeytingiller familyasından, Akdeniz iklimine özgü her mevsim yeşil kalan bir ağaç türüdür.

Zeytin ağacının yaprağı ve meyvesi kullanılmaktadır. Zeytin ağacının yaprağı çok eski yıllardan beri tedavilerde kullanılmaktadır. Özellikle sıtmanın tedavi edilmesinde etkin rol üstlenmektedir. Zeytin yaprağı çay olarak tüketilebilmektedir. Yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde de zeytin yaprağı yaşlanmanın etkilerini geciktirir ve vücutta bulunan zararlı maddelerin atılmasını sağlayarak vücuda kuvvet verir. Kalp sağlığı açısından da önemli etkilere sahiptir. Kalpteki ritim bozukluklarını gidererek, kalbe giden damarlardaki tıkanıklıkları açar, kan dolaşımını arttırır. Sindirim sistemini düzenler ve ishalleri keser. Zeytin ve zeytinyağıda yine zeytin yaprağı gibi çok şifalıdır.

 

·        Kalınbağırsak, prostat, mide ve pankreas kanserine yakalanma riskini azaltır.

·         Zeytin yaprağı çayı kan şekerini düşürür.

·         Kalp-damar hastalıklarından koruyucu etkisi vardır.

·         Karaciğeri korur.

·         Kemikleri güçlendirir.

·         Antioksidandır.

·         Kabızlığı önler.

·         Sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur.

·         Virüs, bakteri ve mantarlara karşı koruyucudur.

·         Çocuklarda sağlıklı diş gelişiminin tamamlanmasına yardımcı olur.

·         Hücreleri yeniler böylelikle yaşlanmayı geciktirir ve ömrü uzatır.